söndag 10 november 2013

Gott slut och gott nytt

Bästa bloggföljare och läsare!


Tiden har kommit för mig att gå vidare och med det avsluta den här bloggen. Tack för det intresse som ni visat för det Lena och jag har skrivit. Varje fråga och kommentar har betytt mycket, respons är en fin gåva att få.


För egen del har det varit ett intensivt år med fötter och hovar i fokus. Jag har sedan augusti 2012 suttit med näsan ovanför levande som döda hovar och en hel del böcker. På 5 veckolånga kurser i Applied Equine Podiatry (AEP) har jag studerat hovens och fotens anatomi, funktion och uppbyggnad för att kunna utföra en balansering av hovkapsel till hästens fot (=hovben och brosk) i enlighet med HPT-metoden (Hight Performance Trim) som i sin tur baserar sig på AEP.


Den 2 oktober avlade jag det praktiska provet i Boden efter att ha tenterat den 1 år långa internetbaserade teoridelen via Institute of Applied Equine Podiatry, USA.


Kerstin Kemlén, Boden och jag har startat Horsequality Sweden AB. Vi har båda kompetens inom AEP och i kombination med vårt övriga kunnande skapar vi ett oslagbart koncept, ett företag med forskning, hästhälsa och människan i fokus.


Kerstin har sin bakgrund inom travet, där noggrannhet i detaljer är ett måste när träning har tävling som mål – ex foderstater/utfodring prestationshästar, uppföljning med pulsmätare och rörelseanalys, träningsprogram etc. Kerstin kan läsa häst som få andra kan och har efter ett flerårigt samarbete med veterinärprofessor Robert Cook, USA, utvecklat bettlöst huvudlag för travhästar i syfte att minimera fysiska bettskador på prestationshästar. Är specialist på bettrelaterade beteendestörningar och väl bevandrad inom forskningsområdet.


Min bakgrund finns inom ridning och körning. Till Horsequality bidrar jag med Alexanderteknik, som ger ryttare och kuskar bra balans och följsamhet. Jag är utbildad inom Equine Touch (och dess motsvarighet för människor VHT), en mjuk manuell metod som får muskelspänningar att släppa, ökar cirkulationen och skapar välbefinnande.

Hästars välfärd och livsmiljö är ett viktigt område. Foder, arbetsuppgift, utevistelse och interaktion med artfränder är viktigt. All hästhållning innebär olika grader av kompromiss: utifrån vårt eget perspektiv som hästägare och utifrån hästens perspektiv.


Horsequality Sweden erbjuder föreläsningar och clinics om hovar och fötter, kroppshållning, bett, träningsupplägg, nya forskningsrön med koppling till häst och mycket mer. Kontakta oss om du vill veta mer.

Tack för dessa år och välkomna att följa med på fortsättningen.


Maria


kontakt@horsequality.seHorsequality Sweden finns på Facebook.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for fantastisk flott blogg! Synd at dere slutter :(

    SvaraRadera