torsdag 30 december 2010

Året som gått

Den här inlägget tänker jag ägna åt reflektion över året som gått och helt skamlöst och osvenskt ta upp det som för mig varit årets höjdpunkter i mitt arbete.

Men först ett stort tack från både mig och Maria till alla er läsare! Bloggen har haft över 500 läsare denna vecka. Helt otroligt roligt! – Tack!

Veckan före jul var det hög aktivitet med många kommentarer kring ett äldre inlägg om klassisk jämfört med akademisk ridning. Intressanta diskussioner som jag tycker är värda ett eget inlägg, men det får bli nästa år. Tills dess, läs gärna kommentarerna och fundera själv på vad klassisk ridning står för enligt dig.

Som start på nya året bjuder jag in till en inspirerande demo söndag 9/1 där jag visar mitt dagliga arbete med min häst Hagens Yeats.

Året som gick: 2010
Stommen i min verksamhet har varit och är privatlektioner i Stor-Stockholmsomådet från Östervåla i norr till Nykvarn i söder. Med jämna mellanrum har jag rest till Kalix och Piteå. Ser ut att bli ännu fler resor under 2011 vilket jag ser fram mot.

Privatlektionerna handlar om allt från markhantering och säker vardagshantering (Natural Horsemanship) till Klassisk ridning (kommunikation med fina hjälper för allt mellan grundutbildning av hästen till piaff och galoppombyten).

På Upprätta Ridcenter ger jag även sitsträningslektioner på mina skolhästar Hagens Yeats och Pargon OX.


Lasträningen av Yeats har också fortskridit som planerat och får nu anses vara avklarad då jag nu kan lasta själv genom att skicka in Yeats. Inte illa för en häst som från början inte ville gå i närheten av transporten pga rädsla!

Jag och Maria har tagit fram ett kurskoncept som vi kallar för Plockepinn-Helg. Tanken är att det ska vara lätt för dig som vill arrangera kurs att göra just detta. De som deltar väljer själva om de vill ta en ridlektion, en Alexandertekniklektion eller kombinera flera av varje under helgen. Vi har genomfört ett antal Plockepinn-Helger dels på Upprätta och dels i Piteå med mycket lyckat resultat. Är du intresserad av att arrangera en kurs hör av dig så berättar jag mer! Exempel på inbjudan hittar du här >>

Jag har fortsatt min egen utbildning och har genomfört tredje året på Philippe Karls utbildning School of Légèreté (lätthetens skola).


Har även fortsatt att tränat för Craig Stevens både i ridning och arbete från marken.

I augusti presenterade jag preliminära resultat från min snart färdigskrivna C/D-uppsats vid den internationella forskarkonferensen ISES i Uppsala. Pirrigt och nervöst men oj så roligt med all positiv feed-back jag fått! Mitt bidrag heter "Learning to ride a horse - a study of concepts and thought styles in three textbooks from three centuries" Du hittar de på här på sid 36 >>. En artikel på Hippson blev det också.

I augsuti var både jag och Maria på plats på Noliamässan I Piteå. Studiefrämjandet bjöd in oss att medverkade med demonstrationer. Jag fick assistans av Marias angloarab Setif och visade säker vardagshantering (Six Keys to Harmony) och arbete vid hand.

I september assisterade jag Ed Dabney när han gav kurs på K1 i Stockholm. Förutom att hjälpa till med att lära ut Six Keys to Harmony, bidrog jag speciellt med instruktioner för optimal sits och balans på hästryggen. Mina favoriter bland hästarna var pukhästarna. Otroligt coola och trevliga!


Tack alla ryttare och hästar för 2010, jag ser fram mot ett spännande och händelserikt 2011!


**********************************************

Förbättra din sits, balans och koordination - klicka här!

Förbättra din kommunikation med din häst - klicka här!

3 kommentarer:

  1. Tusen tack för all inspiration, kunskap, utbildning som jag har fått under 2010. Sitsträningarna har gett underverk, Alexandertekniken hjälper mig även i vardagliga livet. Ser fram emot några privatlektioner under 2011
    Kram
    Gizella

    SvaraRadera
  2. En mycket läsvärd blogg,längtar varje vecka!
    Gott nytt år till alla oss "hästidioter".

    SvaraRadera
  3. Kan tipsa om att det finns en till diskussion om just akademisk ridning här: http://blogg.markus.ridakademi.se/artikel_57/Rider+du+akademiskt%3F

    SvaraRadera