torsdag 6 januari 2011

Hur många AT-lektioner behövs det??

Nu tänkte jag återknyta till inlägget "Alexanderteknik är att lära" för jag får ofta frågan: -Hur många lektioner behövs det?

Alexandertekniken (AT) balanserar på gränsen mellan utbildning och friskvård. I västvärlden kostar värkande ryggar ofantliga summor pengar varje år och 2008 gjordes en studie av hur AT står sig i förhållande till massage och vanlig läkarvård när det gäller just smärtor i ländryggen. Ni kan läsa mer om studien och se en kort film i Brittish Medicine Journal (BMJ).

I den studien visade det sig att med 6 AT-lektioner och lättare fysisk aktivitet (i form av promenader) minskade antalet upplevda dagar med smärta från 21 till 11 på en 30 dagars period. Med 24 lektioner minskade dagarna med smärta till 3. Det är alltså bevisat att AT som utbildning har friskvårdande effekter.

6 lektioner ger alltså en bra grund att arbeta vidare med på egen hand. 24 förfinar processen. Finessen med AT är att det du lär dig bär du med dig såväl i ridning som i allt annat du gör i ditt liv.

Under 2011, med start den 5-6 februari, kommer jag att vara nere i Stockholm för att ge AT-lektioner. Övriga datum är 5-6 mars och 2-3 april. Du är välkommen att boka en lektion om du är nyfiken på att lära dig mer om dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar